Premis Admiracions 2010

 

El 29 de gener d ’enguany es va celebrar la XIIna Assemblea General de SOS Monuments
durant la qual on es va presentar les activitats – aules i excursions –  previstes pel 2011 (consulteu l’agenda).

En finalitzar l’assemblea es va lliurar els premis que SOS Monuments atorga a entitats diverses per la seva actuació positiva o negativa, referent al patrimoni cultural.  Descàrrega Article a El Pais 2 febrer

Admiracions conservades:

1-Comité cidadán de emerxencia para a Ria de Ferrol”, per la defensa de la conservació del patrimoni natural, cultural, etnològic i arqueològic de l’antic paradís de la Ria de Ferrol. I, en concret, per promoure la restauració i el restabliment al seu lloc del jaciment de Caldoval, i la conservació del jaciments de Promontorio.

Més info>>http://cociudem.wordpress.com/

SALVEM EL BALUARD DEL MIGDIA DE BARCELONA

2- Grup “Salvem el baluard del Migdia de Barcelona”, per la perseverant campanya de defensa i revaloració de la muralla vora la Plaça Palau


3 – Associació La Marinada, de Sant Guim de la Plana, per la magnífica tasca de conservació i recuperació del patrimoni etnològic sobre els oficis.  Per l’organització durant 28 anys d’un  Pessebre vivent on participen unes 150 persones del poble de Sant Guim i del veïnat.

Aquests actes nadalencs han fet que aquesta zona sigui més coneguda i revalorada gràcies als nombrosos visitants que el visiten.

Més info>> http://www.pessebre.org/cast/la-marinada-belen-viviente-sant-guim-de-la-plana.php

fachada marítima sitges remodelación

4- Plataforma “S.O.S SITGES” en contra de la renovació de la façana marítima dels museus Cau Ferrat i Maricel.

Més info>>http://plataformasitges.blogspot.com/2010/09/el-logo-de-la-plataforma-sos-sitges.html

5-Daniel Jimenez, advocat,  per la magnífica defensa jurídica del patrimoni arquitectònic urbanístic de l’entorn del Palau de la Música

6-Plataforma La Rotonda”,  per la decidida defensa de l’edifici modernista de La Rotonda
Més info>>http://www.larotondabarcelona.com/

 

Admiracions destruïdes:

L’Ajuntament de Sitges, per a la  intervenció en els Museus Cau ferrat i Maricel de la vostra ciutat.

Entenem que  unificar directament els tres espais dels Museus del Cau Ferrat i Maricel i de la  casa Rocamora subverteix la identitat tant de la façana marítima de Sitges com la dels propis museus sotmesos a experiments poc meditats.

2- Construccions Nuñez i Navarro  i Ajuntament de Barcelona  pel Projecte de l’edifici de la Rotonda,  un projecte d’intervenció desafortunat que, amb l’augment de volum edificable permès, ha malmès un  gran monument modernista.

3- L’Ajuntament de Barcelona, propietari de la Torre de Santa Margarida de Valdonzella, símbol del patrimoni abandonat de Collserola.

A nom de Sara Jaurrieta, regidora del districte de Sarrià-Sant Gervasi atès l‘abandó que el vostre Districte té des de fa molts anys del monestir de Valldonzella, situat al Parc de Collserola.