Vapor Burés d’Anglès

 

El vapor Burés d’Anglès és una màquina industrial de 200 CV de força del sistema Corliss fabricada l’any 1900 per la Maquinista Terrestre i Marítima de Barcelona, que està en perfecte estat de conservació i de funcionament en el mateix lloc on va ser ubicada. És el vapor sencer més complet que és manté en el seu lloc original i ocupa un lloc rellevant en el context del patrimoni industrial continental europeu.

Davant d’un projecte de l’ajuntament que malmetia l´estructura original de l´edifici, quatre entitats, entre les quals, SOS Monuments, van presentar un recurs de reposició i demanaren la declaració del conjunt de l’antiga fàbrica Burés com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BECIN), per tal de disposar d’un alt grau de protecció dels elements originals.

Finalment, el passat desembre el Govern català en funcions va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional l’Edifici del Vapor de la Fàbrica Burés d’Anglès en la categoria de monument històric

Veure Acuerdo GOV/259/2010, de 14 de diciembre, por el que se declara bien cultural de interés nacional en la categoría de monumento histórico el edificio del vapor de la Fábrica Burés, en Anglès, y se delimita su entorno de protección.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies