Admiracions Conservades i Destruïdes 2012

Cartoixa_Escaladei

Com cada any, SOS Monuments va lliurar les Admiracions Conservades, en reconeixement als col·lectius i professionals que treballen per la conservació del patrimoni, així com les Admiracions Destruïdes, per denunciar actuacions agressives amb el patrimoni durant l’any 2012.

El lliurament de les Admiracions es va realitzar durant la XIVena Assemblea de SOS Monuments. Aquest any es van entregar quatre Admiracions Conservades i tres Admiracions Destruïdes.

Admiracions conservades 2012

– Admiracions conservades 2012 per la magnífica campanya d’excavacions del mur del costat de l’Evangeli de l’església major de la Cartoixa de Scala Dei del Priorat, dirigides per l’arqueóleg Sr. Josep Maria Vila.

-Admiracions conservades 2012 per la magnífica direcció d’obra de restauració de la part d’església major  de la Cartoixa de Scala Dei del Priorat, el claustre petit i la fonamentació inclosa del mur de separació, a l’arquitecte Sr. Carles Brull Casadó.

-Admiracions conservades 2012 per la bona conservació de la Casa Solà Morales d’Olot a la la Família Solà Morales d’Olot

-Admiracions conservades 2012 per la defensa activa de les restes del Canal de la Infanta del marge esquerre del riu Llobregat i per la capacitat de despertar la consciència del seu significat en els municipisque travessa, a la Plataforma Protegim el Canal de la Infanta.

Admiracions destruïdes 2012

Admiracions destruïdes 2012 per l’enderroc de part del magnífic edifici de la Rotonda, de l’arquitecte Adolf Ruíz Casamitjana, i del mitjer de l’arquitecte Enric Sagnier amb el que formaven una qualificada illa ben integrada. La construcció del nou edifici que substiurà el de E. Sagnier és de l’arquitecte Alfred Arribas Cabrejas; és una obra d’”International Style” que contrastarà negativament amb el conjunt i acabarà densificant l’illa en una operació purament especulativa.

Admiracions destruïdes 2012 pel permís d’obres d’enderroc de part de l’edifici de la Rotonda i del mitjer de Enric Sagnier amb el que formàven una illa digna i ben integrada, així com l’autorizació d’un projecte de nova construcció, tot responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona per una promoció de Nuñez y Navarro, que amb la seva agressiva modernitat impròpia del lloc i la gran densitat d’edificació acumulada, perdrà la image urbana d’integració paisatgística.

Admiracions destruïdes 2012 per l’aprovació del Projecte del Pla d’Ordenació del Port Cívic de Barcelona, que sota la neutralitat del seu títol amaga l’apropiació privada per a la minoría de propietaris de grans iots i la sustracció del domini públic amb tanques de vidre i vigilància armada a càrrec d’una concessionària anglesa, tot gràcies a la gestió de l’Autoritat Portuària de Barcelona.

SOS Monuments

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies