Vil·la Urània: L’hereva és la ciutat!

Ens complau comunicar-vos que la Vil·la Urània ha quedat com patrimoni dels ciutadans mitjançant el recent acord entre els veïns i l’Ajuntament per a la construcció d’un equipament en el que l’edifici es mantindrà.

Amb aquest canvi, Vil·la Urània passa de Patrimoni en Perill al nostre llistat de Patrimoni Conservat.

Veure article a la Vanguardia del 13 de Febrer>>

Veure article al País del 15 de febrer>>>

—————————————————
Entrades anteriors del 7 de maig

Villa-urania

Entre aplaudiments, es va celebrar aquest matí l’ajornament indefinit de l’enderrocament de Villa Urània. Així ho va fer saber Antoni Vives, Tinent Alcalde d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

Més d’un centenar de persones es van reunir a les 8 del matí davant de Villa Urania per manifestar-se contra l’enderrocament previst per avui 7 de maig.

La notícia va ser comunicada als assistents, entre ells els familiars de Josep Comas i Solà, ex alumnes del parvulari i l’AMPA, el president del grup municipal d’ERC Jordi Portabella, representants de l’Associació de veïns de Sarrià- Sant Gervasi, la Plataforma Salvem la Rotonda i SOS Monuments.

Salvador Tarragó va insistir en la necessitat d’aconseguir un acord formal en el qual s’especifiquin les condicions de conservació i ús. Respecte a l’edifici veí, que si serà derruït, va explicar que és necessari mantenir-ho amb la finalitat de no ofegar Villa Urania entre edificacions que contrastin per altura o morfologia i conservar així la qualitat del conjunt.

Mercè Tatjer va explicar que el veritable problema de la destrucció d’edificis històrics és que es van eliminant els nostres referents culturals a la ciutat. També va insistir en el valor de la diversitat paisatgística, respectant volums edificats de baixa altura i espais enjardinats.

Des de SOS Monuments, instem a tenir una sessió de treball entre els interessats per definir criteris per a la conservació i ús de Villa Urania i d’altres edificis que es troben en perill ala nostra ciutat.

>>>Ver Vídeo de Joan Bosch sobre la concentració a Villa Urania 07/05/2012

 

Seguiment de la campanya ……………………………………………..

NO a l’enderrocament de Villa Urania

Novament el patrimoni llegat a la nostra comunitat està en perill.

L’edifici de Villa Urania serà enderrocat per l’Ajuntament el proper dilluns 7 de maig. L’edifici fou donat a l’Ajuntament de Barcelona per l’astrònom Josep Comas i Solà per a servir com a Observatori Astronòmic Popular o com a Escola.

La família de l’astrònom i els ex alumnes del col·legi, que va funcionar fins el 2010, convoquen per demà 7 de maig a les 8 del matí a manifestar-se en contra d’aquesta agressió. Carrer Saragossa 29 (cantonada muntanya) amb Via Augusta.

Des de SOS Monuments, ens afegim a la convocatòria i convidem a tots els socis, amics i ciutadans a reunir-nos el proper dilluns davant de l’edifici.

Per a més informació:

– Periòdic Què. Vil·la Urània.08/07/2012 amb referència a Salvador Tarragò

Article a La Vanguardia o7/05/2012

– Article a la Vanguardia 05/05/2012

– Carta dels familiars exposant la situació>>Villa Urània 2012

– Resum de la història de Vil·la Urania per Dani Cortijo>>Villa Urània

– Article publicat per Josep Ma Vilanova en 1997. SOS Monuments a la Revista Geocritica>>

Lloc de la Convocatòria:

 

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies