Conclusions seminari Estratègies i conflictes en el port i front marítim de Barcelona

Ciutat Port

Amb una àmplia acollida es va celebrar el passat dimarts 18 de juny el Seminari Geocrítica Estratègies i conflictes en el port i el front marítim de Barcelona. Van participar persones del món associatiu, acadèmic i professionals per ampliar i aprofundir la complexa realitat del port i litoral de Barcelona.

Entre les diverses línies de debat que es van presentar, destaquem la clara articulació dels projectes puntuals fora de la normativa urbanística en el port de Barcelona i el seu impacte sobre la població, el patrimoni, els usos i la planificació, com és l’actual modificació del Pla d’Usos de Ciutat Vella.

En un àmbit més general es van proposar cinc idees clau:

1. La necessitat de transparència en els processos de transformació urbana.

2. El retorn de les plusvàlues de les operacions urbanístiques al conjunt de la societat.

3. La creació d’un marc legislatiu que permeti la participació ciutadana vinculant en els projectes urbanístics, assenyalant les limitacions introduïdes amb els darrers canvis en termes de dret, que redueixen les formes de participar i oposar-se a determinats projectes.

4. Instar a la ciutadania a que exerceixi sempre els seus drets individuals i col·lectius fent ús dels mitjans i recursos de que disposa

5. I finalment, el necessari retorn de l’urbanisme al seu sentit inicial de millorar la qualitat de vida de la persones i al servei del bé comú.

S’està treballant en la realització de les conclusions del seminari i l’edició del número extraordinari de la revista Biblio3w amb el recull de les aportacions.

Veure Programa seminari>>

Tota la documentació dels projectes i patrimoni afectat al web www.ciutatport.com

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies