Excursió científica a Palafolls

DSC00788

 

EXCURSIÓ A PALAFOLLS

 

 

L´últim dissabte d´octubre vàrem fer la sortida que teníem programada fa temps a Palafolls: un poble interior del Maresme, a pocs quilòmetres de Blanes i amb unes importants singularitats arquitectòniques.

 

Al matí vàrem visitar el “Palauet” ( Estadi Municipal d´ Esports ), la Biblioteca Municipal i l´ermita de sant Genís. A la tarda el castell medieval de Palafolls.

 

Una pinzellada de cada edifici.

El “Palauet” de l´arquitecte Arata Isozaqui. L’anomenen així por la seva semblança al Palau Sant Jordi de Barcelona, obra del mateix arquitecte. Té una forma circular, meitat coberta i meitat al aire lliure, la teulada ondulada i encara que no vàrem poder visitar-ho per dintre, un complicat sistema de finestres donen molta lluminositat al interior i una opacitat complerta a l’exterior.

 

La Biblioteca Municipal de l´arquitecte Enric Miralles. És un edifici realment curiós i l’últim projecte de l’arquitecte. Construït a un nivell inferior del terra, està obert a un parc en diferents espais que es converteixen també en els diferents espais de l´ interior. Extraordinàriament lluminosa i amb un mobiliari molt escollit, crea un ambient molt íntim i confortable.

Ermita de sant Genís. Ermita romànica del s. XI i reformada posteriorment en el s.XV afegint-li una torre de defensa en la façana sud. No vàrem poder visitar el seu interior.

Castell de Palafolls. Segles X-XVI És una fortaleza militar feudal que edificada damunt una petita muntanya dominava la vall del Tordera i el camí que anava de Barcelona a Girona per la costa. Només resten ruïnes però encara es pot apreciar la seva monumental planta rectangular. Està en reconstrucció i actualment s´ha recuperat la antiga capella. Té una vista impressionant sobre el Maresme i la Marina de la Selva i està considerat “ Bien de Interés Cultural”.

Amb aquesta vista vàrem finalitzar una excursió molt interessant, molt diversa i gaudir d´un dia esplèndid.

DSC00784

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies