Excursió a Peralada i Cap Roig

Ampliant el nostre recorregut pels jardins gironins que va començar el curs passat, el dissabte 21 de Maig vam anar a visitar els jardins de Peralada i els de Cap Roig.

Un breu resum de cadascú d´ells i algunes fotos serviran de record.

JARDINS DE PERALADA

DSC04775

Els jardins de Peralada, considerats un “Bé d´Interès Cultural”, són uns jardins del segle XIX dissenyats per l´arquitecte i paisatgista francès Duvillers, i que envolten el castell de Peralada.

Hi ha  que remarcar que, al s.XIX, un jardí en una casa particular, no en un palau, no era una cosa normal, era com un excés que donava una idea del nivell de vida dels propietaris.

Als jardins hi han 150 varietats d´espècies entre arbres fruiters i ornamentals, plantats en zones ben diferenciades. Hi ha també zones de matolls més baixes, que configuren les diferents altures del terreny. No és un jardí d´espècies autòctones, únicament, sinó que hi han moltes espècies portades d´Amèrica.

Curiositats durant la passejada: un llac que determina una mica el romanticisme de  l’entorn, una colònia de cigonyes, una petita col·lecció d´ocells exòtics, una curiosa canalització de l´aigua per regar i una alzina de gairebé 300 anys.

Després de la visita als jardins vam visitar el castell de Peralada.

Edificat al s.XIV per mandat del vescomte de Rocabertí, és un recinte emmurallat tocant a l´antic convent de les Carmelites. Després de passar per diferents propietaris, el va comprar la família Mateu, actuals propietaris, l’any 1923.

A l’interior hi trobem ambients molt diversos: una antiga bodega amb la seva maquinària,(molt interesant la volta catalana), una col·lecció molt completa d´objectes de ceràmica i vidre, i una magnífica biblioteca en la que destaquen moltes edicions antigues de “El Quijote”, traduïdes a diferents idiomes.

JARDINS DE CAP ROIG

DSC04945

Situats al Cap Roig de Calella de Palafrugell, aquests jardins tenen el seu inici en una parella formada per un coronel rus i una aristòcrata anglesa, els quals, aficionats a l´arquitectura, a la decoració i a la jardineria, decidiren al s.XIX, establir la seva residència en aquest lloc de la Costa Brava.

La situació geogràfica d´aquest lloc, a resguard dels vents, van possibilitar la creació d´una vegetació, de més de 1000 espècies, no solament mediterrànies sinó exòtiques, tropicals i subtropicals.

Els jardins estan situats en diferents terrasses que baixen suaument cap el mar i que estan connectades entre elles per escales, baixades i racons donant pas als diferents camins. Alguns amb noms propis: el Jardí de la Primavera, el Passeig dels Geranis, etc..

En fi, un luxe pels sentits!

Després d´un dissabte tan agradable, només en resta un agraïment al nostre company Jordi Díaz que a més d´organitzar la sortida ens va fer de guia pels jardins de Cap Roig.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies