EL TEGINAT DE L’ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DE MONTBLANC

 

9788490343432

 

Des de l’any 2001 fins al 2005 l’ESRCRBCC va dur a terme la restauració del teginat de l’església de Sant Miquel de Montblanc. Durant cinc campanyes successives s’aconseguí netejar i consolidar la meitat del sostre policromat, així com documentar i fotografiar-ne els trams restaurats. El 2006 es va publicar un llibre que recollia els resultats obtinguts fins a aquell moment

Els treballs es van reprendre l’estiu de 2007. El 2009 s’acabà la restauració del teginat, cosa que ha permès ampliar i revisar els coneixements sobre el sostre.

Els autors del llibre El teginat de l’església de Sant Miquel de Montblanc, Joan Fuguet, Miquel Mirambell i Carme Plaza, analitzen la història i construcció de l’edifici i se centren sobretot en l’estudi del seu magnífic teginat i la seva rica iconografia, amb la voluntat de donar a conèixer l’extraordinària decoració d’aquest embigat, segurament el més antic de Catalunya del seu gènere i un dels més sencers conservats.

Joan Fuguet i Carme Plaza ens explicaran tot el seu treball i el món que hi ha en aquest enteginat el pròxim dia 23. Comptem amb vosaltres.

 

Hora: 19:30

Lloc: Sala Maragall del Pati Llimona

C/ Regomir, 3

Linia 4 del Metro, estació de Jaume I

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies