“La mirada de la societat sobre el seu patrimoni”

 

 

BASES 1º CONCURS DE FOTOGRAFÍA SOS-MONUMENTS

 

 

 

 

OBJECTE DEL CONCURS

SOS MONUMENTS, Associació Cívica de Defensa del Patrimoni Cultural, convoca aquest concurs per celebrar el XXè aniversari de la seva fundació, tot seguint la seva filosofia, consistent a la defensa i difusió del valor del patrimoni, amb l’objectiu de que las fotografies presentades reflecteixin, mitançant imatges originals, els valors i les qualitats dels béns integrants del patrimoni i la seva relació amb els ciutadans.

La present convocatòria persegueix l’apropament del ciutadà als elements monumentals, la sensibilització respecte als mateixos així com fomentar la seva apropiació per part de les noves generacions. Igualment es busca estimular la participació i contribució del públic en general en els esmentats objectius aprofundint, a més, en el coneixement de la labor que les associacions com SOS-Monuments estan portant a terme per posar en valor el nostre patrimoni.

 

CONDICIONS PER PARTICIPAR

Podran participar totes les persones de totes les edats i nacionalitats. Poden concursar fotògrafs/es professionals o aficionats. Queden exclosos els membres del jurat.

La participació és gratuïta, no cal inscripció prèvia, es participarà de forma individual, i totes les imatges han de ser de l’autor que les presenti. Així mateix, no poden haver estat publicades prèviament en revistes, en diaris o en llibres impresos o on-line. Tampoc poden haver rebut cap altre premi fotogràfic.

 

FORMAT

Cada concursant podrà participar amb un màxim de 2 obres inèdites. Les fotografies es presentaran en format digital JPG, amb una amplada mínima de 2.835 píxels, alçada 2.126 píxels, amb resolució mínima de 300 píxels per polzada.

Cada fotografia portarà un títol que faci referència, d’alguna manera, al contingut de l’obra, amb gràcia i originalitat, acompanyades d’una descripció curta, no més de 5 línies (300 caràcters) on s’explicarà per què aquest patrimoni fotografiat és important per al fotògraf i quina relació hi té.

Les fotografies poden ser preses en color o en blanc i negre. Poden ser foto- muntatges, incloure retocs fotogràfics, o similars sempre que no s’alteri la naturalesa de la imatge. Les obres no poden portar la signatura de forma visible, així com cap segell o altra marca d’identificació.

ENVIAMENT DE LES OBRES

Les obres s’enviaran a l’adreça , concursfoto.patrimoni.sos@gmail.com , via correu electrònic

Les obres hauran d’estar acompanyades d’un document on hi hagi les següents dades de l’autor:

  • Nom,
  • DNI,
  • Direcció, telèfon de contacte
  • Fer constar el nom del lloc i el municipi on s’ha fet cada fotografia.

 

TERMINIS DE LA CONVOCATORIA

Participació: des de l’1 de juny al 10 de setembre de 2017

 

Reunió del jurat i selecció de les 20 fotografies finalistes: setembre de 2017

 

Exposició: del 10 al 31de octubre de 2017

 

Lliurament dels premis: 31de octubre de 2017

 

 

JURAT I SELECCIÓ DE LES OBRAS

 

El jurat estarà format per professionals del món de la fotografia , professionals de la restauració i del patrimoni,

 

Joan Roca (MUHBA)

Elisenda Bonet (48 OPEN HOUSE BCN)

Flor Vacherand ( Pati Llimona)

Pol Vilaró (Fotògraf)

Salvador Tarragó Cid (SOS Monuments)

 

El jurat seguirà els següents criteris per escollir les obres guanyadores:

  • Rellevància sobre la temàtica del Concurs.
  • Rellevància com document cultural, històric o com denúncia
  • Rellevància divulgativa del patrimoni
  • Originalitat del tema i en la composició.
  • Valor estètic i tècnica de la fotografia

 

Es farà una primera selecció de 20 fotografies finalistes que es publicaran en el Facebook i Instagram de SOS-Monuments, posteriorment formaran part de l’exposició que es farà en commemoració del “XXè aniversari” al Centre Cívic Pati Llimona, així com a qualsevol exposició itinerant que s’organitzi. Les fotografies seleccionades formaran part del catàleg de l’exposició que serà publicat en paper.

Per a la resolució de qualsevol conflicte que pogués generar la interpretació d’aquestes bases s’acatarà el criteri del jurat, el seu veredicte serà inapel·lable. Qualsevol premi podrà ser declarat desert.

PREMIS

S’atorgaran 3 premis del jurat: 

1º Premi:  KIT de Canon EOS 1300D con objetivo 18/55 y KIT con bolsa de transporte y tarjeta SD

2º Premio: Un curs de fotografia al Pati Llimona

3º Premio: Un curs de fotografia al Pati Llimona

Cada un dels 20 finalistes rebran un catàleg en paper quan es publiqui

DRETS SOBRE LES FOTOGRAFIES DEL CONCURS

 

El participant manifesta i garanteix que es l’únic autor de la/es fotografia/es i titular de tots els drets d’autor sobre la/es fotografia/es que presenta al concurs. Així mateix, serà responsabilitat del participant obtenir l’autorització de les persones que puguin sortir en cada fotografia per exhibir la seva imatge en públic, excepte que la fotografia hagi estat feta en un lloc públic i en la forma legalment establida, assumint qualsevol reclamació per drets d’imatge.

Tanmateix, el participant serà l’únic responsable legal davant qualsevol controvèrsia que pugui sorgir per incompliment de la llei respecte als drets de l’autor en l’ús d’imatges preexistents.

Amb la finalitat de poder realitzar les acciones promocionals i de difusió del concurs que l’organització consideri necessàries, tots els participants cediran els drets de reproducció i comunicació pública de les obres presentades al concurs a SOS-MONUMENTS i a PATI LLIMONA de forma exclusiva i amb caràcter gratuït. La cessió dels drets permetrà a les entitats convocants tant modificar les obres tècnicament a les mesures que siguin necessàries per a adequar-se al format, imatge o aparença de Internet o qualsevol altra tecnologia susceptible d’adscripció a Internet, com reproduir-les sobre els suports físics que s’estimin convenients. La cessió d’aquest drets quedarà únicament circumscrita a l’àmbit del concurs i l’exposició posterior.

DEVOLUCIO DE LES OBRAS

 

Les obres que no hagin estat seleccionades seran esborrades del sistema

ACEPTACIÓ DE LES BASES

 

La presentació de fotografies implica, a tots els efectes legals, la total acceptació de les bases del Concurs.

L’organització del concurs es reserva el dret de modificar les bases d’aquesta convocatòria, en especial les referents a les dates de l’Exposició i del veredicte. Qualsevol modificació s’avisarà amb antelació via web de l’entitat i xarxes socials.

COL·LABORADORS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies