SOS-Monuments organitza les Jornades “Diàlegs sobre el Patrimoni”, al COAC

 

 

 

 

SOS-Monuments es una associació cívíca i independent que des de fa 20 anys treballa per la difusió i la conservació del patrimoni.

El mes de novembre serà l’aniversari de la nostra creació amb aquest motiu convoquem aquestes jornades en las que volem posar de manifest els canvis haguts en el concepte de patrimoni. Igualment volem veure com el patrimoni compromet aspectes que van més enllá del seu cos material i és influït per ells.

No podem encabir-los tots en aquests díes perquè són molts. Por això esperem us agradi aquesta representació.

 

 

PROGRAMA DIA 3. Matí

Modera COAC

10:00 Presentació

10:30 “El Patrimoni més enllà de l’arquitectura. Nous conceptes de patrimoni. Patrimoni immaterial” Juan Miguel Muñoz Corbalán, Historiador de l’art i professor de la Facultat de Geografia i Història de la UB. Montserrat Julià Torner, Llicenciada en Història de l’Art , directora de biblioteca i professora del Màster de Restauració de Monuments de la UPC.

11:15 Debat

11:15 Pausa, café

11:45 “La trama urbana, la parcel·lació, vehicle per la valoració del patrimoni i patrimoni en sí mateix” Horacio Capel Sáez, Geògraf i Professor Emèrit de la UB, Doctor Honoris Causa UBA, UNC, UNSJ, Argentina. Joan Tort Donana, Doctor en Geografia i professor de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

12:30 Debat

12:45 “Usos i funcions socials del patrimoni cultural” Mercé Tatjer Mir, Geògrafa i professora de la Facultat de Pedagogia de la UB. Itziar González Virós, Arquitecte i urbanista.

13:30 Debat

DIA 3. Tarda

Modera Fernando Ramos

16:00 “Evolució de les polítiques respecte al patrimoni i el seu control” Xavier García Pujades, Escriptor i periodista. Marina Miquel i Vives, Llicenciada en Història, cap de l’Àrea de Gestió de Monuments, Generalitat de Catalunya.

16:45 Debat

17:00 “Noves formes de difusió del patrimoni. La sobreexplotació i explicació del monument” Enric Viñas Manuel, Arquitecte i professor del Màster de Restauració de Monuments de la UPC. Ricardo Mar Medina, Doctor arquitecte i professor del Departament d’Història i Història del Art de la URV.

17:45 Debat

DIA 4. Matí

Modera Teresa Navas

10:00 “Criteris de restauració i revonstrucció” Joan Fuguet Sans, Historiador i professor de l’Escola Superior de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Anna Ramos, Arquitecte, Gerent de la Fundación Mies Van der Rohe.

10:45 Debat

11:00 Pausa, café

11:30 “Patrimoni i turisme” Juan-Ramon Gonzàlez Pérez, Arqueòleg i Cap del Servei d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Carme Miró i Alaix, Arqueòloga i Responsable Pla Barcino, Servei d’Arqueologia ICUB.

12:15 Debat

12:30 “La lluita continua: La Model” Salvador Tarrragó Cid, Doctor arquitecte i Ex- Director del Màster de Restauració de Monuments de la UPC. Gabriel Gómez i Plana, President de l’Associació Cultural Helios Gómez.

13:15 Debat

13:30 La Cloenda. Ricardo Vergara Franceschi, Arquitecte, Màster en Restauració de Monuments de la UPC, president de SOS Monuments. Salvador Tarragó Cid, Doctor arquitecte i Ex- Director del Màster de Restauració de Monuments de la UPC.

Preu: gratuït. Els esperem!

Inscripcions prèvies dialegspatrimoni.sos@gmail.com

 

Col·laboren

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies