Anem a Sant Joan Despí

 

El dissabte 28 d’abril anirem a Sant Joan Despí. Sant Joan Despí és una població molt propera a Barcelona i es molt fàcil anar des de la Ciutat Comtal. El seu origen es remunta a l’època dels romans quan la consolidació d’un port al que aleshores era l’estuari del Llobregat, i el pas de la Via Augusta, consolidà la població. En el seu desenvolupament és a més, important la seva situació en un dels indrets més fèrtils d’Espanya i del món, al costat del Llobregat.

 

El desenvolupament demogràfic de Barcelona ha contribuït al desenvolupament demogràfic de Sant Joan Despí on a partir de la dècada dels 50 s’instal·laren moltes indústries, sent la més important “La Gallina Blanca” de la família Carulla.

 

Sant Joan Despí tingué l’encert de nomenar a un dels arquitectes més importants del segle XX, col·laborador de Gaudí i injustament oblidat, Josep Mª Jujol, arquitecte municipal. Jujol és l’autor de les “trobades” més originals erròniament atribuïdes a Gaudí con el trencadís. A Sant Joan Despí Jujol desenvolupà molts dels seus projectes més importants com la Casa Negre o la Torre de la Creu. Pocs saben que a més a més, realitzà un pla urbanístic l’any 1926 per la zona de Samontà, pla que fou definitivament descartat el 1953 just abans d’iniciar el camí del Sant Joan Despí industrial.

 

Anem a veure l’obra de Jujol i més concretament Can Negre i la Torre de la Creu que veurem per dintre i per fora i Casa Serra i Xaus, Torre Jujol i Casa Rovira només per fora. També coneixerem alguns elements de l’església en que hi va intervenir Jujol. La visita comença a les 11h. Si hi ha temps, en arribarem a Cornellà per veure Can Camprubí.

 

A Sant Joan Despí comptarem amb guia local que haurem de pagar. Us esperem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies