Actualització adhesions del Manifest per La Model

 

Un cop l’edifici de la Presó Model va passar a mans de l’Ajuntament de Barcelona, i l’últim pres va sortir, va iniciar-se un procés, promogut pel Consistori i obert a la ciutat, de reflexió sobre la transformació física i d’usos de la presó.

 

Després de mesos de feina, ens trobem amb 3 propostes diferents cap de les quals responen als criteris a partir dels que s’ha debatut durant aquest temps. Tots tres projectes, l’autor dels quals no coneixem, mutilen total o parcialment més d’un braç. Per tant, podem dir que cap de les propostes respecta el conjunt patrimonial del panòptic sense que existeixin raons tècniques per fer-ho, doncs els mateixos tècnics de l’Ajuntament consideren que l’estructura de l’edifici es troba en bon estat.

 

No es pot entendre el panòptic ni la presó sense conservar la simetria dels braços. La mutilació que representen els tres models, buiden de significat el conjunt i dibuixen un complex proper a un caprici.

 

Les persones, i associacions que signem aquest manifest, reclamem que la simetria dels braços es mantingui i que hi hagi informació transparent en totes les etapes que encara manquen per a la rehabilitació del conjunt.

 

SOS-Monuments

Catalina Girona Arquimbau

Iñaki Uriarte

Jerónimo Bouza

Soledad Bengoechea

Esther Romero Carretero

Asociación AHRO

Maricarmen Tapia

Antonio Armesto Aira

Ascensió Solé

Asocición de Amigos del Castillo de Montjuïc

Joan Ramón González

Salvador López Arnal

Josep Lluís Martín Ramos

Jacqueline Jacquet

Luis Permanyer Llados

Mª Antònia Juan Nebot

Dominique Tomasov

María-Cruz Santos Santos

Miquel Sanz Parera

Oscar Mansergas Sellens

Ricardo Vergara Franceschi

Inmaculada Granados

Joan Carles Tatjer

Ileana Carina López Zatti

Joan Bosch Miró

Juan Miguel Muñoz Corbalán

Gabriel Gómez Plana

Caroline Mignot

Joan Cales Alay i Rodríguez

David García i Rubert

Salvador Tarragó i Cid

Albert Ferré Terés

Teresa Navas

Joan Tort i Donada

Mª Assumpta Tatjer Montaña

Isabel serrano Barros

Fundació Randa- Lluís M. Xirinacs

Mª Rosa Viñolas García

Montse Julià Torné

Ana Folch Mendes

Daniel Alberto Eidelman Burman

Daniel Szyld

Marcela Schwartz

Gabriela Rojman Smud

Jaume Artigues i Vidal

Josep Sansalvador i Castellet

Enric Tomàs Guix

Lluís Xavier Vitòria i Àgreda

Sandra Méndez Mosquera

Pelai Pagès i Blanc

Jaume Brunet i Papiol

Mª Rosa Vinyolas

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies