Manifest per la conservació de la Presó Model de Barcelona

 

 

El mes passat l’Ajuntament de Barcelona va facilitar 3 possibles projectes per la Presó Model. Tots 3 suposen la mutilació total o parcial dels braços del panòptic. Des de SOS-Monuments volem fer palesa la nostra oposició a qualsevol modificació de la simetria del conjunt i per aquesta raó fem públic aquest manifest:

 

 

            Una vegada l’edifici de la Presó Model va passar a l’Ajuntament de Barcelona i l’últim pres va sortir, va iniciar-se un procés de reflexió promoguda pel consistori, sobre la transformació física i d’usos de la presó obert a la ciutat.

 

         Després de mesos de feina ens trobem amb 3 propostes diferents cap de les quals responen als criteris a partir dels quals s’ha debatut durant aquest temps. Tot tres projectes, l’autor dels quals no coneixem, mutilen total o parcialment més d’un braç. Per tant podem dir que cap de les propostes respecta el conjunt patrimonial del panòptic sense que existeixin raons tècniques per fer-ho doncs els mateixos tècnics de l’Ajuntament consideren que l’estructura de l’edifici es troba en bon estat.

 

         No es pot entendre el panòptic ni la presó sense conservar la simetria dels braços. La mutilació que representen els tres models, buiden de significat el conjunt i dibuixen un complex proper a un caprici.

 

         Les persones i associacions que signem aquest manifest, reclamem que la simetria dels braços sigui mantingudes i que la informació sigui transparent a totes les etapes que manquen per la rehabilitació del conjunt.

 

 

Tothom que es vulgui adherir al mateix pot enviar nom i DNI a sosmonuments@gmail.com

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies