La Model i els Partits Polítics

En el seguit de trobades que SOS-Monuments està fent amb els diferents Partits de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta setmana ens hem entrevistat amb el Sr. Xavier Trias de PDeCat i la Sra. Carina Mejías de Ciutadans.

 

Amb el Sr. Trías  vam parlar el dia 5 de juliol i a la Sra. Mejías ahir dia 12. A tots dos vam exposar  la inquietud de SOS-Monuments en relació a la possible mutilació dels braços de l’antiga presó Model. Una mutilació que sembla estar en la intenció de l’Ajuntament vistes les tres possibles propostes presentades al Grup Impulsor el 13 de juny passat i que figuren a l’”Informe de Participació” que es va presentar aquest mateix dia 13 de juny passat. En aquestes tres possibles propostes, el criteri que sembla haver estat com irrenunciable, és els metres quadrats destinats a espai verd.

 

El Sr Trías  va mostrar la seva simpatia per augmentar la quantitat d’espai verd de la ciutat recolzant-se en el dèficit que del mateix existeix. Tot i això, i pel que ens va dir, no sembla ser aquest el criteri del partit on, pel que sembla, hi ha partidaris acèrrims de la conservació del patrimoni històric.

 

La Sra. Carina Mejías va declarar-se des de el primer moment partidària de la conservació de tot el conjunt carcerari, traient el mur i ella mateixa va destacar la singularitat de l’edifici. Malgrat tot, va confessar que no és aquest un tema que domina però va prometre consultar-ho i posar-se al dia parlant amb l’equip d’urbanistes de Ciutadans.

 

Continuarem insistint per conservar un patrimoni de ciutat i memòria d’aquest país.

Ús de cookies

Aquesta web utilitza cookies per oferir-li una millor experiència d'usuari. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies