Declaracions del nostre president Ricardo Vergara al diari ARA. 25 octubre 2020
Un cop vista i valorada la proposta guanyadora, tenint en compte que és un concurs, que com a tal ha d’entrar pels ulls i ser impactant i que està condicionat a unes bases i a unes pautes marcades des d’un inici (amb el procés participatiu d’un any i mig), com ara “no distorsionar el patrimoni”, que fos “orgànic” i que tingués “14.000m2 de verd”, pensem que l’objectiu s’ha aconseguit, han sabut plasmar a la proposta tot el que es demanava de manera prou clara, les zones verdes impacten a les imatges, és com un oasis al mig de la ciutat i pel que fa a no distorsionar el patrimoni esperem que es compleixi i siguin prou respectuosos.
Ara bé, el que demanem és que l’equip de redacció que es presentarà a l’estiu de 2021 tingui una sèrie de consultors patrimonials i és aquí on SOS monuments es posa a disposició del projecte.
La raó per la qual demanem aquesta condició, és perquè hem de ser sostenibles amb el medi ambient i pel benestar social, ecoeficients i cuidar l’impacte ambiental i rigorosos amb el patrimoni, amb les referències inicials de no desfigurar, no desvirtuar i no transvestir l’edifici amb acabats massa exagerats o massa sumptuosos que no tenen res a veure amb la realitat. Les imatges que es veuen a la proposta poden ser imatges de qualsevol ciutat o edifici del món (Nova York, Dubai, Pakistan…) son imatges genèriques que no deixen clar on pertanyen. Hem d’aconseguir un edifici auster, robust, potent, tal com ha estat fins ara i aquesta línia no s’ha de perdre.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!