Seguint el rastre dels arqueofurtius
Les obres d’art són un valor econòmic i objectes del desig de persones que fan servir qualsevol mètode per aconseguir la peça que volen tenir legalment o il.legal. Les nostres esglésies han sigut freqüentment espoliades per lladres professionals que les introdueixen en circuits clandestins o bé les guarden pel seu gaudi. Un altre mena de delicte és l’excavació de indrets arqueològics sense permís i posar les seves troballes en els mercats clandestins. Aquests tipus de robatoris empobreixen al propietari legítim i al país, d’aquí que la acció de la policia especialitzada sigui molt important i que requereixi la col.laboració d’especialistes en art o arqueologia.
El 19 de setembre anem a parlar d’això. El nostre soci Joan Carles Alay, Doctor en Arqueologia i expert en elaboració de perfils criminològics, ha participat en investigacions policials i el proper 19 de setembre ens farà una introducció a l’arqueofurtivisme en el marc de l’arqueologia forense. Comentarà investigacions històriques, jurídiques i criminològiques que es porten a terme, així com diversos casos singulars, tan internacionals, estatals o catalans.
Joan Carles Alay és, a més a més, responsable de la “Comissió de Patrimoni de la Societat Catalana d’Arqueologia” i Director d’Investigació de la Societat Espanyola d’Investigació de perfils Criminològics” i vicepresident de l’entitat.
Tot plegat ens fa suposar que serà molt interessant.